Hovedtrener Audrius er ansatt!

Postet av Eidsvoll Basketball Klubb den 3. Aug 2022

Etter en lang og nøysom prosess hvor klubben har hatt et ønske og en plan om å profesjonalisere vår virksomhet, har klubben signert Audrius Borneika som hovedtrener i klubben for sesongen 2022-23. 

Audrius er 25 år og kommer fra Kaunas i Litauen. Han har jobbet som hovedtrener for Brahe Basket i Sverige. For sesongen 2020-2021 ble han ansatt som hovedtrener for damelaget som spilte i Baskettetan. Etter det tok han over Brahe Basket sitt herrelag som spilte i divisjon 2 og trente ulike aldersgrupper. Han har også jobbet for Sports Charity Mwanza i Tanzania som Basketball Development Manager og trener for barn og voksne. Audrius har hatt praksis i det litauiske basketballforbundet, hvor han var representant for Frankrikes og Islands herrebasketlag i Litauen og hjalp det litauiske kvinnelandslaget med å forberede seg til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Audrius er konstant opptatt av idretten, har stort engasjement, liker å identifisere talenter, og å hjelpe laget og dets utøvere med å oppnå sitt beste. Som personer er han ambisiøs, søker muligheter, lidenskapelig opptatt av sporten, målbevisst og lag-orientert. Audrius setter alle sine evner og egenskaper til for å hjelpe utøvere å lykkes.

Ansettelsen av Audrius vil gjøre det mulig for klubben å tenke mer helhetlig og få gjennomført planer som tidligere har vært vanskelig grunnet manglende kapasitet. Audrius vil ha ansvaret for å følge opp og utvikle  sportslig plan for klubben. Han skal sørge for at det blir en rød tråd i hele vårt arbeid og vil han vil være involvert på samtlige lag i klubben, enten som hovedtrener, assistent eller mentor. Som mentor vil han ha ansvaret for å utvikle våre yngre trenere. Dette arbeidet blir spesielt viktig for klubben. Vi satser også på å ha en senior herrelag igjen, dette laget ble lagt ned under covid og vi mistet flere spillere. Nå håper vi at flere av disse spillerne kan komme tilbake til oss. 

Interessen var stor da vi lyste ute stillingen og jeg er nesten litt sjokkert over hvor mange søkere vi hadde. Jeg er veldig glad for at valget falt på Audrius og jeg er spent på å se hva han kan få til sammen med oss på Eidsvoll, sier styreleder Chriss A. Brohaug.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.